SAŁATKA RYZOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korniszony

    5 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • szczypior

  • majonez

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do gyrosa

    1 łyżka
  • curkuma

    1 łyżeczka
  • buraki ćwikłowe

    2 szt
  • ryż

    4 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SAŁATKA RYZOWA foto
Gotujemy ryż w dwóch garnkach do jednego dodajemy kurkumę,a do drugiego garnka odrane i pokrojone buraki gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - SAŁATKA RYZOWA foto
Korniszony kroimy w kostkę.
Krok 3 - SAŁATKA RYZOWA foto
Kukurydzę odsączamy.
Krok 4 - SAŁATKA RYZOWA foto
Filet z kurczaka kroimy w kostkę smazymy na oleju z cebulą doprawiamy przyprawą do gyrosa studzimy.
Krok 5 - SAŁATKA RYZOWA foto
Do ryżu dodajemy korniszony ,kukurydzę pokrojoną paprykę ,por,szczypior .
Krok 6 - SAŁATKA RYZOWA foto
Do ryzu dodajemy usmazone mięso majonez mieszamy jezeli trzeba to mozna jeszcze doprawić .Do sałatki mozna wlać parę łyżek zalewy z korniszonów
Krok 7 - SAŁATKA RYZOWA foto
Sałatkę schładzamy .


POLECAM!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 01.01.2014 10:35
na pewno była smaczna
Łukasz15 03.10.2013 09:17
Przepyszna sałatka
adelajda 04.09.2013 20:18
z ryżem sałatki są super !!!!!!
Dorota59 17.08.2013 16:48
ładnie podana
Pietruszka 12.06.2013 09:11
fajna sałatka
Róża1 15.05.2013 22:43
lubię sałatki ryżowe, a ta jest na pewno smaczna:-)
Bernadeta1 02.05.2013 18:08
wygląda bardzo smacznie
miszelka 28.04.2013 20:12
fajna sałatka, sycąca i pyszna :)
mysza75 22.04.2013 11:08
Piękna i zdrowa, z kurczakiem coś dla mnie :-)
gosia56 21.04.2013 16:59
bardzo dziękuję za miłe komentarze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat