SAŁATKA RYŻOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • buraki ćwikłowe

    2 szt
  • korniszony

    5 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1/2 szt
  • groszek konserwowy

    1/2 szt
  • por

    1/2 szt
  • natka pietruszki

  • pieprz

    do smaku
  • majonez tradycyjny

    5 łyżek
  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

    1 szt
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • ryż

    4 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SAŁATKA RYŻOWA foto
Zagotować w garnku wodę osolić włozyć woreczek ryżu zagotować dodać 2 starte buraki i sok cytrynowy gotować na małym ogniu według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - SAŁATKA RYŻOWA foto
W garnku ugotować woreczek ryzu kolor naturalny.
Krok 3 - SAŁATKA RYŻOWA foto
Do gotującego się ryzu dodać kurkumy.
Krok 4 - SAŁATKA RYŻOWA foto
Odsączamy seler z marchewką,kukurydzę groszek kroimy korniszony por i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5 - SAŁATKA RYŻOWA foto
Ciepły ryż wyjmujemy z woreczków posypujemy przyprawą do sałatek mieszamy lekko i studzimy.
Krok 6 - SAŁATKA RYŻOWA foto
Do zimnego ryżu dajemy warzywa doprawiamy pieprzem i soląmozna wlać parę łyzek zalewy z korniszonów ,majonez mieszamy.
Krok 7 - SAŁATKA RYŻOWA foto
Sałatkę przed podaniem dekorujemy dowolnie.

POLECAM !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 22.02.2014 17:35
fantastyczna
romanrafal 26.11.2013 14:06
bardzo dobra sałatka
Łukasz15 21.10.2013 12:12
Pyszna sałaatka
Malgorzata549 21.07.2013 09:33
zapewne pyszna
ankaryba 19.07.2013 10:19
smaczna :-)
Róża1 16.05.2013 23:23
na pewno zrobię ją , bo lubię ryżowe:-)
mysza75 14.03.2013 00:20
Coś dla mnie. Ogólnie to lubisz moje smaki :-)
Dorota37 14.03.2013 00:13
Fajny pomysł z kurkumą :-)
pajbek 13.03.2013 16:06
Super sałatka :-)
gosia56 13.03.2013 10:52
DZIĘKUJĘ my tez bardzo lubimy ryż

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat