Sałatka podwójnie pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    10-15 dkg
  • pomidorki truskawkowe

    10 sztuk
  • pomidor żółty

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • oliwa

    3 łyżeczki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka, żółtego pomidora w paski, a pomidorki truskawkowe przekroić na pół. Warzywa wymieszać, posolić. Ocet wymieszać z oliwą i cukrem. Sosem polać sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 05.11.2011 19:43
bardzo kolorowa - takie lubię szczególnie gdy za oknem szaro
Weronika_eM 22.06.2011 19:52
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat