Sałatka po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 młoda
  • kapary

    1 łyzka
  • oliwki zielone

    10 szt
  • fasola biała

    8 dkg
  • ocet winny

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do osolonej wody dać fasolę i moczyć 12 godz. W tej samej wodzie ugotować ją aż będzie miękka. Kapustę poszatkować. Do kapusty dodać kapary, oliwki i ugotowaną fasolę. Z musztardy, octu i oliwy zrobić sos. Polać nim sałatkę, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 08.01.2014 15:41
smaczna sałatka
ben-ka 03.08.2013 08:35
zgadzam się,że smaczna:)
jeta72 29.01.2012 14:58
smaczna
berys18 08.12.2011 11:41
pycha
Tika4444 06.12.2011 10:15
pyszna
Wafelek2601 04.12.2011 00:24
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat