Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    ok25 dkg
  • pieczareki całe

    ok40 dkg
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka pieczarkowa

Ser żółty pokrojony w paski jak zapałki, pieczarki, cebula krojona w kostkę, pietruszka drobno pokrojona – posiekana, majonez. Pieczarki sparzyć w gorącej wodzie. Po ostygnięciu skrajać pieczarki w plastry. Wszystko zamieszać , przyprawiając solą cukrem, sokiem z cytryny pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Magdalena80 25.11.2011 23:02
rewelacyjna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat