Sałatka paryska

Sałatka paryska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata zielona (duża)

    1 główka
  • pieczarki

    10 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • kiełbasa krakowska

    10 dag
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidor

    2 sztuki
  • zielony koper

    2 łyżki
  • fasola szparagowa

    15 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, pieczarki obgotować, wystudzić, skropić łyżeczką soku z cytryny, pokroić w cienkie paski. Ser i kiełbasę również pokroić. Ugotowaną fasolę pokroić na drobne kawałki. Rozetrzeć czosnek z odrobiną soli, wymieszać z sokiem z cytryny i olejem. Przed samym podaniem pokroić liście sałaty w cienkie paski, ułożyć w salaterce i posypać warstwami pozostałych produktów. Całość obficie posypac koprem, udekorować cząstkami obranych ze skórki pomidorów. Oblać sałatę przygotowanym sosem, a wymieszać przed nakładaniem na talerzyki. Jeść najlepiej z razowym pieczywem posmarowanym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

31.03.2011 16:38
sałatka paryska a w niej kiełbasa krakowska

adam1f

01.03.2011 21:28
niezła

Barbara55

23.01.2011 14:52
taka światowa

rybka

07.12.2010 20:42
a to coś nowego:) mniam

anya_86

24.11.2010 21:34
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat