Sałatka paryska

Sałatka paryska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata zielona (duża)

    1 główka
  • pieczarki

    10 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • kiełbasa krakowska

    10 dag
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidor

    2 sztuki
  • zielony koper

    2 łyżki
  • fasola szparagowa

    15 ugotowana
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka paryska

Sałatę umyć, pieczarki obgotować, wystudzić, skropić łyżeczką soku z cytryny, pokroić w cienkie paski. Ser i kiełbasę również pokroić. Ugotowaną fasolę pokroić na drobne kawałki. Rozetrzeć czosnek z odrobiną soli, wymieszać z sokiem z cytryny i olejem. Przed samym podaniem pokroić liście sałaty w cienkie paski, ułożyć w salaterce i posypać warstwami pozostałych produktów. Całość obficie posypac koprem, udekorować cząstkami obranych ze skórki pomidorów. Oblać sałatę przygotowanym sosem, a wymieszać przed nakładaniem na talerzyki. Jeść najlepiej z razowym pieczywem posmarowanym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

szajba2 31.03.2011 16:38
sałatka paryska a w niej kiełbasa krakowska
adam1f 01.03.2011 21:28
niezła
Barbara55 23.01.2011 14:52
taka światowa
rybka 07.12.2010 20:42
a to coś nowego:) mniam
anya_86 24.11.2010 21:34
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat