Sałatka owocowa

Sałatka owocowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    3 szt
  • ananas

    1 szt
  • brzoskwinie

    2 szt
  • mandarynka

    3 szt
  • pomarańcza

    2 szt
  • jabłko

    2 szt
  • kiwi

    3 szt
  • syrop owocowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka owocowa

Banany, ananas, mandarynki, pomarańcze, umyć dokładnie gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Brzoskwinie, jabłka i kiwi, dokładnie umyć pod ciepłą bieżącą wodą. Jabłka pokroić w ćwiartki i usunąć gniazdka nasienne, a z brzoskwiń pestki. Brzoskwinie, jabłka i kiwi też pokroić w drobną kostkę. Wszystkie owoce wymieszać razem i polać syropem owocowym ( może być truskawkowy albo malinowy). Owoce można polać bitą śmietaną. Ale to już bomba kaloryczna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

pioge7 16.05.2012 08:56
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat