sałatka ogórkowotruskawkowa

sałatka ogórkowotruskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • truskawki

    1 kg
  • kefir

    1 szkl
  • śmietana

    1 szkl
  • miód

    2 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sałatka ogórkowotruskawkowa

ogórki myjemy obieramy i kroimy w plasterki truskawki myjemy usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki mieszamy miód rozpuszczamy w soku z cytryny dodajemy śmietanę wymieszaną z kefirem mieszamy sałatkę wykładamy na talerze i polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat