Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Ogórkowa na zimę.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 4 kg
cebula 1/2 kg
marchew 500 g
sól 4 łyżki
ocet 250 ml
olej 250 ml
ząbki czosnku 4 szt
natka pietruszki d/s
cukier 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Ogórkowa na zimę.

Ogórki umyć, pokroić w plastry posolić i odstawić na 2 godziny. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach zasypać cukrem i odstawić. Cebule pokroić w piórka i odstawić. Ocet zagotować z olejem w dużym garnku, wymieszać warzywa. Zalać gorącą zalewą warzywa i dodać posiekany czosnek i natkę pietruszki. Nałożyć warzywa do słoików i zapasteryzować przez kilka minut.

Ja używam mieszanki warzyw do wieprzowej i drobiowej wątróbki a także do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak