Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zimę z kapusty i zielonej papryki

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 kg
zielona papryka 1 kg
średnie cebule 2 szt
sól 1 łyżka
Zalewa:
woda 0,75 szklanki
ocet 10 % 0,5 szklanki
cukier 3 łyżki
kminek 0,5 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimę z kapusty i zielonej papryki

Papryki wrzucamy na 5 min do wrzątku, odsączamy, odcinamy podstawy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę lub paseczki i mieszamy z poszatkowaną kapustą. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Warzywa mieszamy i przekładamy do słoików. Składniki zalewy zagotowujemy, gotujemy 1-2 min i gorącą zalewamy warzywa w słoikach. Pasteryzujemy w temp. 90 stopni przez 15-20 min /w zależności od wielkości słoików/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak