Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zimę z buraczków czerwonych i patisonów

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg
patisny 3 kg
cebula 1 kg
cukier 1 szkl
oliwa 1 szkl
ocet 1 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimę z buraczków czerwonych i patisonów

Buraczki ugotować, obrać ze skórki i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Patisony opłukać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebule obrać , pokroić w talarki. Buraczki połączyć z patisonami i cebulą, dodać cukier, ocet, olej, wymieszać . Posolić do smaku. Nakładać do słoiczków, zakręcić i pasteryzować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 06.09.2016 09:46
pyszna salatka
Urszula Świeca 30.08.2016 21:20
Dzięki.)))
Stenka 29.08.2016 18:23
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak