Sałatka na niedzielę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata zielona

    pół główki
  • pomidor

    1 sztuka
  • pierś z kurczaka

    10 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • pieprz

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć i porwać na małe liście. Dać do miski. Następnie pomidora pociąć na mniejsze kawałki (zostawić większe kawałki do dekoracji). Boczek i fileta kroimy w kwadraciki. Oba dajemy na patelnię i zrumieniamy. Gdy się usmażą dajemy an papierowy ręcznik żeby odciekły z tłuszczu. Następnie mieszamy je z sałatą i pomidorem. Do szklanki dajemy majonez i jogurt. Mieszamy. Zalewamy sałatkę. Pieprzymy do smaku. Całość dekorujemy dużymi kawałkami pomidora.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 07.03.2013 18:09
często robię bardzo podobną, jest pyszna :)
wojr63 21.04.2012 21:54
nie tylko na niedzielę dobra
iwa643 25.08.2011 07:30
fajna
Juleczka20 12.07.2011 08:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat