Sałatka na każdą okazję

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • szynka

    15 dag
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    300 g
  • musztarda

    1 łyżka
  • majonez

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Studzimy.
Groszek konserwowy oraz fasolkę czerwoną osączamy z zalewy. Szynkę kroimy w kostkę.
Składniki przekładamy do salaterki, dodajemy musztardę, majonez, sól oraz pieprz do smaku.
Dekorujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caroline1983 13.04.2011 11:19
Ciekawa sałatka, napewno smakowałaby mi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat