Sałatka na ciepło - szparagi , kiełki fasoli i pak choi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Zielone szparagi, kapusta pak choi, kiełki fasoli. Jednopatelniowe danie, które świetnie smakuje jako przekąska lub dodatek do grilla.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

lista zakupow

  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • kiełki fasoli mung

    1 opakowanie
  • kapusta pak choi

    2 szt.
  • cytryna

    1 szt.
  • olej z pestek winogron

    20 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos:

Mieszamy w pojemniku olej lub oliwę z sokiem z połowy cytryny. Dodajemy sól i pieprz.
Odłamujemy od szparagów zdrewniałe końcówki i kroimy na dwie lub 3 części.
Szparagi wrzucamy do sosu.
Dodajemy kiełki.
Kapustę kroimy na duże kawałki.

Krok 2 - Sałatka na ciepło - szparagi , kiełki fasoli i pak choi foto

Smażymy na rozgrzanej patelni szparagi z kiełkami często mieszając.
Aby szparagi były chrupkie, proces ten nie może trwać za długo.

Krok 3 - Sałatka na ciepło - szparagi , kiełki fasoli i pak choi foto

Po koło 2-3 minutach dodajemy pak choi i smażymy kolejne 2 minuty mieszając.
Podajemy na stół, smacznego :)

Szparagi same pękną w miejscu, gdzie kończy się zdrewniała część. Zamiast zwykłej soli można użyć ziołowej z czosnkiem ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat