sałatka krewetkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetka koktajlowa

    1 garść
  • sałata lodowa

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek sałatkowy

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos vinegree

    1 szt
  • oliwki

    1 szt
  • oliwa

    50 ml
  • olej

    10 ml
  • papryka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę lodową rwiemy na drobne kawałki i wkładamy do głębokiej miski , kroimy pomidora w piórka tak samo postępujemy z ogórkiem , paprykę w drobną kostkę . Uprzednio pokrojone warzywa dodajemy do miski z sałatą .
Sos sałatkowy wsypujemy do małej miski , dodajemy olej i odrobinę wody , mieszamy tak aby rozpuściły się grudki
( oczywiście można również zrobić samemu taki sos , patrz inny przepis ) .
Dodajemy sos do miski i dobrze wymieszać .
Wlać na patelnię oliwę z oliwek wciskając do tego czosnek i wrzucając kilka oliwek , smażyć na małym ogniu co chwilę mieszając , następnie dodać krewetki oczywiście uprzednio oczyszczone i obrane ze skorupek . Smażyć przez ok 5 min . Sałatkę przełożyć na talerz . Ułożyć krewetki na czubku sałatki i posypać oliwkami .

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat