Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabanos 150 g
ciecierzyca 1 puszka
oliwki zielone 200 g (nadziewane papryką)
papryka konserwowa 6 plastrów
pieczarki marynowane 100 g
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1,5 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Błyskawiczna w przygotowaniu i smaczna sałatka na bazie warzyw konserwowych, idealna na piknik, czy imprezę.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka konserwowa

1. Oliwki kroimy na pół, paprykę w kostkę, pieczarki w kostkę, kabanosy w kostkę. Wrzucamy do miski i dodajemy odsączoną cieciorkę.

2. Dodajemy jogurt wymieszany z majonezem, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Odkładamy na minimum 10 minut do lodówki aby smaki się przegryzły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak