sałatka kolorowa z warzyw na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1
  • pomidory

    4
  • papryka czerwona

    1
  • papryka zielona

    1
  • cebula biała

    1
  • cebula czerwona

    1
  • marchewka

    1
  • ocet

    4 łyżki
  • olej roślinny

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • Majeranek suszony Prymat

    do zmaku
  • cukier drobny

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie Warzywa dokładnie umyć. Pokroić kapustę i wrzucić do miski. Pomidory pokroić w plasterki i dodać do kapusty. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w półkola. Papryki pokroić w kosteczki. Cebule obrać ze skórki i pokroić we wstążki. Marchew też obrać ze skórki i potrzeć na tarce. Wszystko wymieszać w misce. Dodać szczyptę cukru i odstawić na 5 min. Następnie przyprawić solą i pieprzem. W osobnym naczyciu wymieszać olej i ocet bazylię i majeranek. Wlać do sałatki i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Podawać po 10 minutach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Faustyna 29.12.2010 10:23
Zdrowa i apetycznie wyglądająca sałatka:)
aga130982 29.11.2010 11:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat