Sałatka kalafiorowa z ogórkiem i koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka (mały)
  • ogórek szklarniowy

    1 sztuka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • majonez tradycyjny

    5 łyżek
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior umyć, zetrzeć na tarce i grubych oczkach, tak samo zetrzeć obranego ze skórki ogórka. Na koniec dodać posiekany koperek. Przyprawić majonezem, śmietan, solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 03.02.2013 17:58
napewno smaczne
Agnieszka170 14.01.2012 16:40
pycha:)
MAR3STA 28.10.2010 18:01
prosta i smaczna
zuzanna6 29.09.2010 08:12
jadłam ,bardzo dobra.
buksiak12 23.09.2010 08:51
ja bez koperku poproszę:)
jolajka 17.09.2010 13:03
jadłam, mimo początkowej niechęci zachwyciła wszystkich smakiem!
bogumiła3 16.09.2010 23:08
super
danusia19671 16.09.2010 18:08
Warto spróbować takiej sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat