Sałatka kalafiorowa z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • zielony groszek

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 szt
  • kukurydza (minikolby)

    1 słoik
  • pęczek szczypiorku

    1 szt
  • marchewki

    2 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • keczup

    2-3 łyżki
  • majonez

    1 słoik
  • jogurt naturalny

    1 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior ugotować i podzielić na różyczki. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Por pokroić w krążki, posolić i odcisnąć nadmiar soku. Ugotowaną marchew pokroić w kostkę. Kukurydzę pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać odcedzony groszek, majonez, jogurt, keczup i doprawić. Przełożyć na półmisek i ozdobić posiekanymi marchewkami, szczypiorkiem i kolbami kukurydzy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiakova 25.06.2012 07:46
fajne
adam1f 20.09.2011 22:30
dobre
Jaheira11 20.06.2011 18:53
odważne posunięcie
ewelinapac 26.10.2010 09:51
pychota
buksiak12 08.09.2010 10:46
mniam mniam
buksiak12 08.09.2010 10:46
z chęcią bym to wszamał
Dorota71 08.09.2010 10:10
na pewno świetnie smakuje
Dorota71 08.09.2010 10:10
na pewno świetnie smakuje
Dorota71 08.09.2010 10:10
na pewno świetnie smakuje
Emilia22 08.09.2010 08:50
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat