Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa w babeczkach
rozwałkować ,przykryć nim ustawione foremki babeczek. Wgnieść ręką ciasto do środka i wylepić foremki.
Każdą porcję ciasta obciążyć /grochem,fasola / i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Lekko przestudzone wyjąc z foremek. Ilość babeczek zależy od wielkości foremek.Babki można śmiało przechowywać kilka dni /jeśli nam zostaną/.
Jarzyny ugotować w osolonej wodzie , wystudzić i pokroić w w drobną kosteczkę.Pokroić cebulę ,ogórek .Warzywa połączyć , dodać groszek, majonez , wymieszać i doprawić do smaku. Ilość majonezu należy regulować w zależności od pożądanej konsystencji. Zimne babeczki nadziewać schłodzoną sałatką jarzynową. Wyłożyć na ozdobnym półmisku i udekorować.