Sałatka jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • jajko

    4 szt
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 op
  • groszek konserwowy

    1 op
  • majonez tradycyjny

    500-800 ml
  • Musztarda sarepska Prymat

    4 łyżki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Groszek i kukurydzę odcedzamy na sitku.
Ugotowane i ostudzone warzywa kroimy w drobną kostkę, jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę razem z ogórkiem kiszonym i cebulą. Dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę, mieszamy z musztardą, majonezem i pieprzem, przed soleniem próbujemy, bo ogórki mogły być słone i wtedy sól będzie nie potrzebna.
Odkładamy do lodówki do przejścia smaków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mdzs 20.11.2013 18:56
Też taką robię tylko bez cebuli i groszku:)
w mojej kuchni 20.11.2013 08:16
same pyszności podano..
Michał2 19.11.2013 21:23
nie ma to jak jarzynowa;)
marinia 19.11.2013 20:22
niedawno jadłam, pycha :)
Moniasaa 19.11.2013 20:15
klasyka najlepsza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat