Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
czerwone pomidory 2 sztuki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
ocet jabłkowy 2 łyżeczki
rukola 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno pomidorowa

Rukole opłukać i wyłożyć w miseczce. Do garnuszka wlać wodę i włożyć jajka. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajek ostudzić i obrać ze skorupek. Pokroić na ćwiartki i ułożyć wokół rukoli. Pomidory opłukać i pokroić w kosteczkę. Wyłożyć na środek sałatki. Przyprawić sola i pieprzem do smaku. Skropić octem jabłkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 31.12.2012 17:55
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak