Sałatka jajeczna z tuńczykiem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Moim zdaniem, jako lunchboxy, najlepiej sprawdzają się sałatki. Łatwo je zapakować - wystarczy jedno pudełeczko :) Tutaj proponuję smaczną i pożywną sałatkę na bazie jajek, z dodatkiem świeżej papryki i tuńczyka. Po jej zjedzeniu dawka pozytywnej energii gwarantowana :)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • jajka

    6 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia, a natępnie pokroić w kostkę.
Paprykę oczyścić i również pokroić w kostkę. Dodać odsączony z zalewy groszek, seler oraz tuńczyka. Wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat