Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z porem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
por 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z porem

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Jajka kroimy w kosteczkę. Pora myjemy i białą część kroimy w cienkie plasterki -solimy i ugniatamy ręka aby kołka porozdzielały się. Pokrojonego pora dodajemy do jajek i mieszamy z tuńczykiem. doprawiamy do smaku sola i pieprzem . Podajemy schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 13.05.2013 12:44
zostało cos dla mnie?
dodi 13.05.2013 11:57
super sałateczka
Megg 13.05.2013 11:35
przepyszna sałatka!!!
marcia7 13.05.2013 11:14
świetna sałatka
iwa643 13.05.2013 10:30
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak