Sałatka jajeczna z pieczonym schabem i ciecierzycą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Bardzo pożywna, szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • jajko

    5 sztuk
  • schab

    150 gramów
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • ciecierzyca

    0.5 puszki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, aby szybciej ostygły, a następnie pokroić je pokroić w kostkę. Pieczony schab oraz ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki, dodać ciecierzycę odsączoną z zalewy. Dodać majonez, przyprawić sałatkę do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat