Sałatka hiszpańska

Sałatka hiszpańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    4 szt
  • sałaty

    6 listków
  • oliwy

    4 łyżki
  • soku z cytryny

    2 łyżki
  • pomidory

    2 szt
  • musztardy

    1 łyżeczka
  • miodu

    1 łyżeczka
  • cukru i sól do smaku

    1 szczypta
  • estragon

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka hiszpańska

Cebulę należy pokroić w talarki, zalać na 5 minut posolonym wrzątkiem, odcedzić na sitku. Z oliwy, ziół, musztardy, miodu, soku z cytryny, soli, pieprzu i szczypty cukru przygotować sos. Sałatę umyć, osuszyć, podzielić na małe kawałki i rozłożyć na talerzu. Następnie włożyć cebulę, na niej pomidory w plastrach polać przygotowanym sosem. Do sałatki można dodać kilka zielonych i czarnych oliwek. Podawać do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (71)

berys18 05.08.2012 17:08
fajna sałatka
artur7 31.01.2012 15:57
pyszne
jolita 30.01.2012 15:19
mniam
jolita 30.01.2012 15:19
mniam
Magda60 31.12.2011 11:48
superowa
Magda60 31.12.2011 11:48
superowa
Magda60 31.12.2011 11:48
superowa
mala2021 31.12.2011 05:37
szybko, zdrowo i smacznie
agnieszka214 29.11.2011 10:41
pysznosci
artur7 27.11.2011 03:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat