Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowa (do słoików)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 2,5 kg
papryka 5 szt/kolorowa
cebula biała 75 dag
ogórek kiszony 5 szt.
marchew 75 dag
koncentrat pomidorowy 400 gram
cukier 2 łyżki
sól 4 łyżki
ocet 8 łyżek
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowa (do słoików)

Sposób przygotowania:
Marchew utrzeć na grubej tarce, a cebulę pokroić w talarki. Grzyby ugotować w 1 litrze wody, następnie dusić przez 5 minut, natomiast marchew, cebulę i paprykę dusić w kilku łyżkach oleju przez 10 minut. Gotowe grzyby i warzywa połączyć, dodać sól, pieprz i cukier do smaku oraz koncentrat i ogórki. Całość dusić przez 30 minut, włożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować również 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 29.07.2014 00:15
na pewno pyszna:)
misia53 28.07.2014 22:38
niespotykana, bardzo ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak