sałatka gruszkowo czereśniowa

sałatka gruszkowo czereśniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3 szt.
  • czereśnie

    ½ kg
  • listki sałaty

  • sos

  • śmietanka

    ¾ szklanki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    ½ łyżeczki
  • miód

    ½ szklanki
  • imbir

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sałatka gruszkowo czereśniowa

Składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić na pół godziny. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę wielkości czereśni, włożyć do sosu, wymieszać. Z czereśni usunąć pestki, osączyć, dodać do gruszek, wymieszać, przełożyć do salaterki wyłożonej sałatą. Wstawić do lodówki na dwie godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Agnieszka/picola 27.07.2011 20:53
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat