sałatka gruszkowo czereśniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3 szt.
  • czereśnie

    ½ kg
  • listki sałaty

  • sos

  • śmietanka

    ¾ szklanki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    ½ łyżeczki
  • miód

    ½ szklanki
  • imbir

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić na pół godziny. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę wielkości czereśni, włożyć do sosu, wymieszać. Z czereśni usunąć pestki, osączyć, dodać do gruszek, wymieszać, przełożyć do salaterki wyłożonej sałatą. Wstawić do lodówki na dwie godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 27.07.2011 20:53
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat