Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka gruszkowo czereśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 szt.
czereśnie ½ kg
listki sałaty
sos
śmietanka ¾ szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
sól ½ łyżeczki
miód ½ szklanki
imbir 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka gruszkowo czereśniowa

Składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić na pół godziny. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę wielkości czereśni, włożyć do sosu, wymieszać. Z czereśni usunąć pestki, osączyć, dodać do gruszek, wymieszać, przełożyć do salaterki wyłożonej sałatą. Wstawić do lodówki na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 27.07.2011 20:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak