Sałatka gruszkowa z śliwką i serem caprieggo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser carpeggio

    1 szt
  • śliwki

    4 szt
  • gruszka

    2 szt
  • sos balsamiczny

  • pieprz kolorowy ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki myjemy przecinamy i wyciągamy pestki. Kroimy na ósemki. Gruszki myjemy osuszamy i obieramy z skórki. Usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Można tez gruszki nie obierać jak ktoś woli. Pokrojone owoce mieszamy z sobą. Ser włoski kruszymy i dodajemy do sałatki. Dodajemy kolorowy pieprz grubo mielony. Wszystko polewamy sosem balsamicznym . Podajemy z pieczywem tostowym - grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jusiaa 30.09.2013 17:48
świetne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat