Sałatka flamandzka

Sałatka flamandzka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    30 dag
  • cykoria

    6 szt
  • sos worcester

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

  • majonez

    4 łyżki
  • pietruszka

    1 natka
  • sól

  • cukier

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka flamandzka

Mięso z kurczaka ugotować w rosole, pokroić w paski. Morele odsączyć z soku i pokroić w dość grube paski. Cykorię umyć, osączyć pokroić w plasterki, a następnie skropić sokiem z cytryny. Mięso połączyć z morelami i cykorią. Majonez wymieszać z cukrem, solą pieprzem cayenne i sosem Worcester. Przygotowanym sosem polać wszystkie składniki i wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki i schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat