Sałatka fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    1 puszka
  • fasola biała

    1 puszka
  • por (biała część)

    4 szt
  • jajko

    4 szt
  • kiełbasa szynkowa

    30 dag
  • cebula czerwona

    1 szt
  • musztarda

    4 łyżki
  • ocet winny

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • majonez

    0,5 słoiczka
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pory oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy, drobno siekamy, przekładamy na sito, przelewamy wrzątkiem i odsączamy. Fasole odsączamy z zalewy i przelewamy letnią wodą na sicie, odsączamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i mieszamy z porem, fasolami, jajkami, posiekaną cebulą. Musztardę mieszamy z octem winnym, olejem, majonezem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Powstały sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 01.10.2012 09:41
smaczna
dorotka0000025 01.11.2011 16:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat