Sałatka drobiowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małych ziemniaków

    1kg
  • małe pory

    2
  • marchewki

    2
  • głowka roszponki

    1
  • cebula

    1
  • białego octu balsamicznego

    4-5 łyzek
  • sól

  • pieprz Prymat

  • oliwy

    5 łyżek
  • filety z kurczaka

    2
  • kiełki rzodkiewki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki płukamy i gotujemy ok. 20min w mundurkach w osolonej wodzie. W tym czasie obieramy marchewki, oczyszczamy pory i roszponkę. Warzywa płukamy, pory tniemy w cienkie plasterki, a marchewkę w słupki, cebulę grubo siekamy. Mięso myjemy i oprószamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziemniaki odcedzamy, obieramy i kroimy w plasterki. Ocet ucieramy z solą i pieprzem, łączymy z oliwą. Ubijamy trzepaczką na gładki sos winegret. Wszystkie przygotowane warzywa i kiełki rzodkiewki układamy na półmisku, oprószamy solą i pieprzem. Polewamy sosem winegret i mieszamy. Na wierzchu układamy mięso pokrojone w plasterki. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 15.12.2010 23:12
pycha
MAR3STA 19.11.2010 16:29
znakomita
magical66 16.11.2010 19:38
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat