Sałatka do obiadu z sałaty masłowej, liści szpinaku i jogurtu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    6 dużych liści
  • szpinak świeży

    100 gram
  • jaja na twardo

    2 sztuki
  • jogurt naturalny

    mały kubeczek
  • ocet

    1 łyzka
  • cukier

    1 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę i szpinak umyć i poszarpać. Z octu, cukru i 2 łyżek wody ugotować zalewę, którą zalać sałatę i szpinak (gorącą). Z jogurtu i roztartych zółtek przygotować sos. Białka pokroić i dodać do sałatki, zalać sosem i podawać do drugiego dania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 11.03.2012 20:17
super sałatka
usmiech 06.12.2011 12:03
fajne
Justyna223 04.10.2011 13:17
pycha
Justyna223 04.10.2011 13:16
pycha
Izabela28 14.09.2011 20:59
interesująco wygląda ta sałatka;)
Sylwia56 27.08.2011 17:48
ciekawe
Neetka90 16.07.2011 10:59
wygląda smacznie ;-)
motomaniak 11.07.2011 09:40
cos nowego
Edyta31 04.07.2011 13:44
ciekawe połączenie sałaty ze szpinakiem, koniecznie muszę spróbować!
magduś83 02.06.2011 17:04
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat