Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka "Chrupanka"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiwi 2
jajko 6
fasola czerwona z puszki
krakersy
cebula
makrela
majonez
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka "Chrupanka"

Cebulkę kroimy w piórka, smażymy aż się zarumieni. Następnie wbijamy jajka na patelnię i smażymy jajecznicę. Lekko można posolić i popieprzyć.

Do miski dodajemy: rozdrobnione mięso z makreli (z puszki), odsączoną fasolkę czerwoną, jajecznicę, dokładamy pokruszone w małą kostkę krakersy.

Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Całość mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu w zależności od tego jaką chcemy uzyskać konsystencje sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.06.2014 22:34
lubię takie chrupiące desery :)
gibli 20.05.2014 09:04
fajna sałatka:)
adelajda 13.05.2014 16:09
ciekawa sałateczka :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak