Sałatka cezar

Sałatka cezar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromka bułki

    4 szt
  • sałata rzymska

    1 główka
  • jajko

    2 szt
  • łyżkia

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • anchois

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • parmezan

    3 starty
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka cezar

Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i podsmażyć na zmiażdżony czosnek, a potem bułkę pokrojoną w kostkę. Umytą i osączoną sałatę porwać na kawałki, włożyć do salaterki, doprawić solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Jajka gotować 2 minuty, wbić do garnuszka, roztrzepać widelcem i olać nimi sałatę. Dodać drobno pokrojone anchois, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Posypać grzankami. Podawać jako samodzielne danie.

Aby zwiększyć wartość kaloryczną dania, sałatkę można posypać usmażonym bekonem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Niunia 16.03.2013 19:19
mniam pycha
szajba2 06.01.2011 15:04
co na to cezar?
Barbara55 16.08.2010 13:11
ave cezar

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat