Sałatka cezar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromka bułki

    4 szt
  • sałata rzymska

    1 główka
  • jajko

    2 szt
  • łyżkia

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • anchois

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • parmezan

    3 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i podsmażyć na zmiażdżony czosnek, a potem bułkę pokrojoną w kostkę. Umytą i osączoną sałatę porwać na kawałki, włożyć do salaterki, doprawić solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Jajka gotować 2 minuty, wbić do garnuszka, roztrzepać widelcem i olać nimi sałatę. Dodać drobno pokrojone anchois, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Posypać grzankami. Podawać jako samodzielne danie.

Aby zwiększyć wartość kaloryczną dania, sałatkę można posypać usmażonym bekonem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Niunia 16.03.2013 19:19
mniam pycha
szajba2 06.01.2011 15:04
co na to cezar?
Barbara55 16.08.2010 13:11
ave cezar

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat