Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczano-kukurydziana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowanych startych buraczków 2 szklanki
gotowej kukurydzy z puszki 5-6 łyżek
cukru 1 łyżka
cukru waniliowego 1 łyżeczka
soli 1 szczypta
olej roślinny 4-5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczano-kukurydziana

Do szerokiej miseczki włożyłam ugotowane starte buraczki które zasypałam oba rodzajami cukrów oraz szczyptą soli. Porządnie wszystko wymieszałam. Osobno z puszki wyłowiłam łyżkami kukurydzę bez wody aby potem nie pryskało. Na patelni rozgrzała olej, podgrzałam buraczki obok kukurydzę. Podawałam na gorąco. Można się najeść i zdrowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 18.01.2013 10:40
smaczne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak