Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczana z papryką do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

buraki ćwikłowe 6 kg
cebula biała 7/duże szt
papryka 8/duże szt
Papryka ostra mielona Prymat 3 szt.

Składniki na zalewę

woda 1/2 litra
cukier 2 1/2 szklanki
sól 2 łyżki
ocet 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczana z papryką do słoików

Wykonanie:
Buraki ugotować dzień wcześniej. Cebulę i paprykę, pokroić w kostkę, włożyć do zalewy i ugotować(uważać żeby nie przegotować warzyw) Buraki zetrzeć na dużych oczkach i również dodać do zalewy i wymieszać. Całość podgrzać lecz nie zagotować, wkładać do słoików i pasteryzować od momentu wrzenia 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak