Sałatka brokułowa z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miks sałat

    garść
  • brokuł

    1 szt
  • ser feta

    1 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • słonecznik łuskany

    4 łyzki
  • masło

    1/2 łyzeczki
  • papryka konserwowa

    kilka strąków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Słonecznik prażymy na maśle aż nabierze złotego koloru i odstawiamy do ostudzenia. Śmietanę mieszamy z majonezem , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy miks sałat, dodajemy ostudzonego brokuła, paprykę i fetę pokrojoną w kostkę. Sałatkę polewamy sosem czosnkowym i posypujemy prażonym słonecznikiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:37
lubię taką
Grazyna0211 29.06.2017 12:25
lubimy tą sałatkę
Madzai 29.06.2017 11:47
Pysznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat