Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brokuły
1 szt -
ser feta
1 szt -
migdały
2-3 Łyżki -
olej
4-5 Łyżek -
musztarda
1 Łyżeczka -
miód
1/2 Łyżeczki -
czosnek
3 Ząbki -
woda
1/2 Szklanki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka Brokułowa
W międzyczasie odsącz fetę i pokrój w kostkę.
Zrób sos z oleju,wody,musztardy, miodu i rozgniecionych ząbków czosnku.
Brokuły ułóż na półmisku, na to posyp fetę i wszystko polej sosem. Na koniec podsmaż migdały na lekko osolonej patelni. Przestudzone posyp na fetę. Nie mieszamy!!
Komentarze (6)