Sałatka barokowa

Sałatka barokowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
  • tosty

    4 szt
  • musztarda

    2 łyżki
  • sok z cytryny

  • cukier

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osączyć i podzielić na liście. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Ogórek zielony obrać i pokroić w plastry. Rzodkiewkę i cebulę umyć, osączyć i pokroić w plastry. Musztardę, sok z cytryny cukier, sól i pieprz wymieszać razem, dodać trochę gorącej wody i zmiksować. Warzywa ułożyć na półmisku, przekładając na przemian i polewać ostudzonym sosem. Tosty pokroić w kostkę i posypać po jarzynach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

andrzej10

10.09.2012 10:17
smaczna

pioge7

16.05.2012 08:56
pyszna

zuzanna_z

24.01.2012 10:55
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat