Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka barokowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
papryka czerwona 1 szt
ogórek 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
cebula 1 szt
tosty 4 szt
musztarda 2 łyżki
sok z cytryny
cukier 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka barokowa

Sałatę umyć, osączyć i podzielić na liście. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Ogórek zielony obrać i pokroić w plastry. Rzodkiewkę i cebulę umyć, osączyć i pokroić w plastry. Musztardę, sok z cytryny cukier, sól i pieprz wymieszać razem, dodać trochę gorącej wody i zmiksować. Warzywa ułożyć na półmisku, przekładając na przemian i polewać ostudzonym sosem. Tosty pokroić w kostkę i posypać po jarzynach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 10.09.2012 10:17
smaczna
pioge7 16.05.2012 08:56
pyszna
zuzanna_z 24.01.2012 10:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak