Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z pasztetem pieczonym i ogórkiem małosolnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1/2 szt
ogórek małosolny 2 szt
polewa gastronomiczna
cebula 1/2 szt
oliwa
pomidorki cherry
pasztet 10 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z pasztetem pieczonym i ogórkiem małosolnym

Sałatę zieloną myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Sałaty rozkładamy na talerze. Pasztet pieczony - ulubiony kroimy w kostkę i układamy na sałacie. Cebule kroimy w cieniutkie piórka. Piórkami posypujemy sałatkę. Ogórka małosolnego kroimy w drobna kostkę i posypujemy nim sałatę. Dodajemy połówki pomidorków cherry. Całość solimy do smaku i polewamy polewą gastronomiczna na bazie octu balsamicznego. Całość kropimy oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.07.2013 14:26
fajny pomysł!
octo 02.07.2013 14:01
jeszczez takim połączeniem nie mialam do czynienia
Rafał3 02.07.2013 13:45
tylko palce lizać
Boska_Agatka 02.07.2013 13:42
pyszne jedzonko polecam
marcia7 02.07.2013 13:40
jeszcze nie robiłam z pasztetem - pomysłowe
Olga_SK 02.07.2013 13:13
pyszne połączenie smaków!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak