sałata z jogurtem greckim - świetny dodatek do jajka sadzonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 płaska łyżeczka
  • sól

    1 płaska łyżeczka
  • sałata masłowa

    1 duża główka
  • jogurt grecki

    400 gramów
  • świeży posiekany koperek

    1 łyżka
  • woda

    1 (gorąca, przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wodę wymieszać z solą, cukrem i octem. Ostudzić.
2. Sałatę dokładnie umyć, porwać na mniejsze kawałki.
3. Sałatę wymieszać z zalewą (pkt 1.) i jogurtem greckim i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Faustyna 25.06.2013 21:04
Do Pyza Smaczna: Szanowna Pani, tak przygotowaną sałatę masłową zawsze przygotowywali moi rodzice, gdy byłam mała. Wróciłam więc ostatnio do smaków znanych mi z dzieciństwa. Z pewnością nie jest to zupa ;) Sałatkę nabieram w taki sposób, by woda (zalewa) została w naczyniu (misce), w którym sałata była przygotowana. Być może tę uwagę miałam umieścić w przepisie. Pozdrawiam!
SmacznaPyza 25.06.2013 20:43
to ma być zupa czy co ? bo nie bardzo rozumiem taką pływającą sałatę....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat