sałata z grillowanymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    kilka liści
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej słonecznikowy

    100 ml.
  • sól i pieprz

  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • miód prawdziwy

    1/2 łyżeczki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukinia

    1 szt.
  • bakłażan

    1 szt.
  • pomidor

    3 szt.
  • papryka żółta

    po 1 szt.
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sałatę umyć osuszyć dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek,olej słonecznikowy wymieszać z papryką słodką,1/2 łyżeczki soli i pieprzu,w oddzielnej miseczce wymieszać dwie łyżki przygotowanego wcześniej oleju z dwoma łyżkami octu ,miodu i musztardy,tak przygotowanym sosem polać sałatę wymieszać i odstawić,pozostałe warzywa umyć z papryk usunąć gniazda nasienne,cukinię,bakłażan i pomidory pokroić w plastry a paprykę w paski układać na aluminiowej tacce do grillowania posmarować olejem i grillować po ok.8-10min.pomidory zdjąć wcześniej po ok.4min.w trakcie grillowania co jakiś czas posmarować warzywa olejem,gotowe warzywa podawać z wcześniej przygotowaną sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 10.09.2013 14:31
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat