Sałata w sosie czosnkowo-musztardowym

Sałata w sosie czosnkowo-musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 szt
  • musztarda

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • kefir

    3 łyżki
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koper posiekany

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałata w sosie czosnkowo-musztardowym

Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli, włożyć do miseczki, dodać musztardę, sok z cytryny, pieprz, oliwę, wszystko razem starannie wymieszać. Gdy składniki się połączą dodawać po trochu kefir i miód i dalej mieszać. Przed samym podaniem liście sałaty pokroić na mniejsze kawałki, polać sosem, wymieszać, posypać siekanym zielonym koprem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Katarzyna59 29.01.2014 10:36
bardzo smaczna sałatka
IlonaAlbertos 30.10.2012 23:32
Niby sałata, a jednak niezwykła, musi wspaniale smakować w połączeniu z takim sosem.
Iwusia 30.10.2012 21:59
smakowta :)
annagebalska 02.10.2012 09:27
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat