Sałata w sosie czosnkowo-musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 szt
  • musztarda

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • kefir

    3 łyżki
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koper posiekany

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli, włożyć do miseczki, dodać musztardę, sok z cytryny, pieprz, oliwę, wszystko razem starannie wymieszać. Gdy składniki się połączą dodawać po trochu kefir i miód i dalej mieszać. Przed samym podaniem liście sałaty pokroić na mniejsze kawałki, polać sosem, wymieszać, posypać siekanym zielonym koprem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 29.01.2014 10:36
bardzo smaczna sałatka
IlonaAlbertos 30.10.2012 23:32
Niby sałata, a jednak niezwykła, musi wspaniale smakować w połączeniu z takim sosem.
Iwusia 30.10.2012 21:59
smakowta :)
annagebalska 02.10.2012 09:27
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat