Sałata rzymska z fasolką, serem i dresingiem jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata rzymska

    1/2 sztuki
  • fasolka szparagowa ugotowana

    100 gram
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • orzeszki pinii

    3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
  • czosnek czosnek

    1 ząbek
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
  • jogurt grecki

    100 gram
  • ser biały

    50 (pokruszony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotuj dresing: dokładnie wymieszaj jogurt z majonezem, dodaj zmiażdżony czosnek, dopraw świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i solą morską, ale z solą ostrożnie, bo kapary są słone.

Orzeszki pinii lekko zrumień na suchej patelni.

Umytą i osuszoną sałatę porwij na mniejsze kawałki i rozłóż na talerzach. Dodaj pokrojoną fasolkę, pokruszony biały ser, kapary i orzeszki.

Sałatę polej wcześniej przygotowanym dresingiem i posyp posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jordi 25.03.2013 16:59
ładnie wygląda i zdrowo odżywia
IZABELA29 03.03.2013 10:01
cos pysznego dla mnie
anemon 01.03.2013 20:36
Sałatka jest lekka i jednocześnie pożywna, pasuje na lekką kolację lub drugie śniadanie do pracy.
caralajna 27.02.2013 18:15
fajne składniki, smacznie wygląda
alaaa 17.09.2012 21:34
jak ciekawie dobrane składniki,wygląda super
Elżbieta17 29.08.2012 10:43
smaczna i zdrowa:)
anemon 07.04.2012 08:13
Dziekuję i polecam.
Grazyna0211 06.04.2012 15:04
bardzo efektowna
Wacław 09.12.2011 08:40
smaczne !!!
Rybciia 03.11.2011 23:40
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat