sałata obiadowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    5 liści
  • roszponka

    1 garść
  • szczypiorek

    1/3 pęczka
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę i roszponkę myjemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w plasterki i w oddzielnym naczyniu skrapiamy octem, kiedy puszczą soki odsączamy wodę i dopiero łączymy z sałatami. Szczypior tniemy drobno dodajemy do reszty składników, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na końcu opcjonalnie dodajemy trochę śmietany

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 09.06.2014 07:45
smaczna sałatka
pajbek 08.06.2014 22:37
Pycha :-)
barbara11561 08.06.2014 22:03
same witaminki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat