Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata obiadowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 5 liści
roszponka 1 garść
szczypiorek 1/3 pęczka
ogórek 1/2 sztuki
ocet jabłkowy 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałata obiadowa

Sałatę i roszponkę myjemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w plasterki i w oddzielnym naczyniu skrapiamy octem, kiedy puszczą soki odsączamy wodę i dopiero łączymy z sałatami. Szczypior tniemy drobno dodajemy do reszty składników, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na końcu opcjonalnie dodajemy trochę śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.06.2014 07:45
smaczna sałatka
pajbek 08.06.2014 22:37
Pycha :-)
barbara11561 08.06.2014 22:03
same witaminki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak