Sakiewki serowe z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuk
  • margaryna kostka

    2 kostki
  • mąka pszenna

    3,5 szklanki
  • cynamon mielony

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • cukier puder

    1 szklanka
  • twaróg

    2 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg , margarynę i mąkę mieszamy i zagniatamy ciasto, które następnie wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę i posypujemy cynamonem. Ciasto wyjmujemy i dzielimy na 3 części. Rozwałkowujemy cienko i kroimy na kwadraty 8*8 , na każdy nakładamy łyżeczkę jabłek i składamy końcami do środka.
Układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Ze śmietany i cukru pudru ucieramy lukier którym smarujemy upieczone ciastka. Z tej porcji wychodzi ok. 60 sztuk ciastek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 05.02.2013 10:41
bardzo dobry deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat