Sajgonki z farszem mięsno- warzywnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

  • mięsa mielonego wieprz-wol.

    30 dag
  • marchewka

  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • makaron ryżowy

    50 g
  • kapusta pekińska

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zalać gorącą wodą zostawić pod przykryciem przez 3 minuty. Następnie odcedzić i pokroić na ok. 3 cm długości. Dodać podsmażone mięso, pokrojoną w słupki surową marchewkę i posiekane,lekko podsmażone liście kapusty pekińskiej. Można dodać również kiełki fasoli, bambusa. Całość wymieszać z sosem sojowym, jajkiem, solą i pieprzem.
Każdy płatek papieru ryżowego zanurzyć na moment w ciepłej wodzie, nakładać farsz i zawijać w niewielkie ruloniki. Gotowe ruloniki pozostawić do wyschnięcia papieru ryżowego.
Smażyć krótko w głębokim gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona45 03.01.2012 09:47
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat