Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
pieczarki 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
cebula biała 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Ryż ugotować na sypko. Pieczarki, paprykę oraz cebulę oczyścić, pokroić w grubszą kostkę i smażyć na odrobinie oleju w kolejności ; cebula, papryka, pieczarki. Kiedy warzywa będą już miękkie dodać do nich kukurydzę z puszki. Dodać ryż i przyprawić ulubionymi przyprawami wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 06.11.2012 09:22
Wygląda bardzo kolorowo, smakuje pysznie a do tego szybko się robi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak