Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkowo miodowym musem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczek
jabłko 3 sztuka
miód 2 łyżka
cynamon do smaku
kardamon do smaku
cukier 1 łyżeczka
jogurt naturalny do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkowo miodowym musem

Ryż gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim obrane i oczyszczone jabłka starte na tarce jarzynowej bardzo drobno. Gdy jabłka będą już miękkie doprawiamy je cynamonem, kardamonem i cukrem oraz polewamy miodem. Dokładnie mieszamy i czekamy chwilę aż mus całkiem się scali.
Tak przygotowanym mus układamy na ryżu i delikatnie polewamy jogurtem naturalnym (nie ma konieczności).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak